Geïntereseerd in een kantoor, vergader ruimte of flex werkplek?

Neem contact op

De andere kant van de Zuidas

 

Een paar maanden geleden voerde ik een interessant gesprek met Sander, een echte business nomad. Hij vertelde mij dat hij heel graag op de Zuidas zou willen werken, maar dat hij het stuk van de snelweg naar de Zuidas momenteel wel kon vervloeken. Zeker nu de boel continu op de schop ligt, want er wordt nogal wat verbouwd. ‘Weet je Eduard, als jij nou eens op zoek gaat naar een locatie aan de andere kant van de Zuidas, dan ben ik je eerste member’.

 

Nu rijd ik dat stukje met regelmaat zonder problemen, maar niet lang na het gesprekje moest ik met de auto tijdens de spits richting de Zuidas. Normaal gesproken pak ik de 5 minuten durende metro vanaf onze locatie Tribes Amsterdam Amstel, maar ditmaal lag mijn achterbak vol materialen die naar de vestiging moesten. Gefrustreerd belde ik Jasper op: ‘Jasper, wat is dit toch? Alles ligt open hier en ik sta al zeker 10 minuten stil’. Jasper wist precies waar ik het over had: ‘Ja Ed, de Zuidas is nog steeds volop in ontwikkeling en wordt uiteindelijk alleen maar mooier, maar als je nou even rechts en weer rechts gaat, dan ben je zo om die opstopping heen’.

 

Eenmaal aangekomen bij onze locatie Tribes Amsterdam Zuidas ITO, heb ik dit eens even haarfijn uitgezocht. Bij de Zuidas denkt iedereen al snel aan mannen in maatpakken, vrouwen in mantelpakjes en hoge torens. En die zie je ook inderdaad overal. Maar de Zuidas blijft groeien, en er komen steeds meer voorzieningen zodat het een levendige woonomgeving wordt, met cafés, restaurants, onderwijsinstellingen, winkels, hotels en zelfs sportclubs. De gemeente Amsterdam heeft een doorgroei naar 7000 woningen op de planning staan, en wonen, werken en recreëren zullen hand in hand gaan. Over een paar jaar zal de Zuidas alleen maar groter en mooier zijn geworden, en u kent me inmiddels wel: daar anticipeer ik graag op.

 

Want de internationale aantrekkingskracht van dit gebied doet goed zijn werk: het is nu al bijna onmogelijk om nog een plekje te bemachtigen in het centrum van de business, laat staan over een paar jaar. Als die Zuidas alleen maar groter wordt, is het belangrijk om nu vast overal op die Zuidas te zitten. Dus ook aan de ‘andere kant van de Zuidas’.

 

Het eerste telefoontje dat ik vandaag pleegde, was naar Sander. ‘Sander, ik heb je plek op de Zuidas gevonden! Als je vanaf de snelweg komt, moet je op de rem trappen om er niet tegen aan te rijden!’ Want wij hebben een groot aantal van die schaarse vrije meters op de Zuidas kunnen bemachtigen, in het Zuiderhof gebouw aan de Jachthavenweg. Direct aan de snelweg, Schiphol op een paar minuten, uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer, én je werkt in het centrum van mondiale business.

 

Net als Sander op zoek naar zo’n plek? Bel 0800 22 55 874 of mail naar Simba@tribes.world!